Invigning av två nya berättarbänkar 28 september

Lördagen den 28 september inviger Granitkusten två nya berättarbänkar.

Första vänken invigs vid Sjövallens badplats i Hällevadsholm kl. 11:00. Den andra bänken invigs på Udden i Hunnebostrand kl. 14:00. Välkomna!

Lisa B Liljas håller föredrag om Granitkusten för medlemmar i Syföreningen Ljus

Lisa B Liljas håller föredrag om Granitkusten – föreningen, projekt, landskapet och dess innehåll – för medlemmar i Syföreningen Ljus i Ulebergshamn. Föredraget äger rum under deras månadsmöte 11 september.

Syföreningen Ljus startade i stenhuggarsamhället Ulebergshamn 1936 för att finansiera gatubelysning. Kvinnor i föreningen lyckades samla ihop pengar och få upp gatlyktor i Ulebergshamn. Den enda kvarvarande sitter idag på föreningens möteslokal. Föreningen har efter det fortsatt att samla in och finansiera utveckling av och förbättringar i samhället, sina medlemmar och de boende. Ljus är än idag aktiv – inte minst med att lyfta fram sin, samhället och stenindustrins historia i Ulebergshamn.

Invigning av berättarbänk på Sibirien 7 september

Lördagen den 7 september invigs berättarbänken på Sibirien i Heestrand. Guidade turen på platsen börjar kl. 12:30. Föreningen Granitkusten i samarbete med Svenneby hembygdsförening hälsar er hjärtligt välkomna!

Klicka på bilden ovan för att se invigningsaffischen.

Kulturarvsdagen 8 september – Greby handelsplats

I samband med årets tema Kulturens vägar, mötesplatser och knytpunkter vill Kulturlandskapet bjuda in till ett digital föreläsning om Greby handelsplats, en mötesplats under Romersk järnålder och Folkvandringstid i Grebbestad.

På söndag den 8 september kl. 13.00 hålls presentationen på svenska via denna länk – Alla kan delta som gäst via Skype. Presentationen är ungefär 30 minuter, därefter finns möjlighet till frågor och diskussion.

The presentation will also be held in English at 14.00, via the same link.

Välkomna att lyssna!

PDF: Information om Kulturarvsdagen 8 september – svenska och engelska